Δανιήλ Τράγκερμαν

Ο μικρός Δανιήλ σκοτώθηκε την Παρασκευή από θραύσματα όλμου που εξερράγη κοντά στο σπίτι των γονιών του. Οι σειρήνες έδιναν περιθώριο 3 δευτερολέπτων για να μπεις στο καταφύγιο να προστατευτείς. Ο Daniel δεν πρόλαβε.

Το Ερυθρό Άστρο του Δαυίδ έφτασε στο σημείο και προσπάθησαν να κρατήσουν τον μικρό στη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Η μητέρα του, Γκίλα ανέφερε πως επρόκειτο εκείνη την ημέρα να φύγουν για να πάνε σε πιο ασφαλές μέρος.

Τα πράγματα ήταν έτοιμα. Ένα λεπτό πριν την έκρηξη πήγα να πάρω το καροτσάκι του Ούρι (ο μικρός αδελφός του Ντάνιελ) και είδα τον γείτονα. Τον ρωτάω αν θα φύγουνε και του είπα πως εμείς είχαμε ήδη ετοιμαστεί. Μπήκα στο σπίτι και αμέσως εκείνη την ώρα χτύπησε η σειρήνα.

Τα παιδιά παίζανε μέσα στο σπίτι και απ την στιγμή που χτύπησε η σειρήνα μέχρι την έκρηξη πέρασαν μόνο τρία δευτερόλεπτα. Δεν προλάβαμε να τα πάρουμε και τα δύο στο ασφαλές δωμάτιο.

Η άτυχη μητέρα συνέχισε λέγοντας πως ο γιος της ήταν πολύ καλά μαθημένος και κάθε φορά που χτυπούσε ο συναγερμός πήγαινε κατ’ ευθείαν στο δωμάτιο-καταφύγιο. Όταν πια είχε μαζευτεί όλη η οικογένεια, ο Δανιήλ θα έλεγε: Τώρα είμαστε όλοι καλά!

Η Γκίλα έκλεισε την προσφώνηση στην κηδεία του αγαπημένου της παιδιού με την παράκληση-προσευχή στον Κύριο: Επουράνιε Θεέ, δυνάμωσέ μας, δίνε μας δύναμη να συνεχίσουμε...


www.breakingisraelnews.com/20506/four-year-old-killed-hamas-mortar-attack-laid-rest/#hmZc4jjO78uQZees.99